Diving in the PhilippinesDuiken in de Filippijnen

Start
Duiklocaties
Filipijnen Info
Prijzen
Reizen
Resort
Trail Tochten
Contact
Links

 

 

 

Reisinformatie voor de Filippijnen

Visum:
Indien U totaal verblijf op de Filippijnen langer is dan 20 dagen dient U een visum aan te vragen. Op de Filippijnse Ambassade dient U enige documenten te overleggen alvorens aan U een visum wordt verstrekt. Neem hiervoor van te voren contact op met personeel van de Filippijnse Ambassade. Adres:

Laan Copes van Cattenburch 125
2585 EZ Den Haag
Tel: 070-360 4820
Fax: 070-356 0030

 

Een visum is 59 dagen geldig. De kosten zijn ongeveer €. 39,00 Uw paspoort dient nog minstens 6 maanden geldig te zijn na uw retourdatum. U dient dit visum persoonlijk aan te vragen.

 

Algemene info.
Het tijdsverschil tussen Europa en de Filippijnen is 7 uur. (zomertijd 6 uur)

 

Stroom.
De stroomspanning is 220 volt. U dient in het bezit te zijn van een verloopstekker. Door regelmatig uitval van de stroom en het daarna weer opstarten kunnen spanningspieken ontstaan. Een beveiligingsstekker hiervoor is aan te raden. Op ons resort hebben wij zelf een grote generator. Deze zorgt voor gegarandeerde stroomvoorziening mochten er stroom storingen zijn.

 

Kleding.
Neem niet teveel mee. Er is daar overal voldoende zomer kleding te koop. De prijzen hiervan zijn goedkoop. Indien U overgewicht heeft kan de maatschappij U hiervoor extra laten betalen.

Dus neem niet teveel mee.

 

Gezondheid.
Vaccinaties zijn niet verplicht. Laat U hiervoor wel informeren via uw plaatselijk GG & GD. Doe dit in uw eigen belang. Malaria komt op ons eiland niet voor. Dit slechts op bepaalde plaatsen in de Filippijnen.
Water uit de kraan is niet drinkbaar. Overal kunt U flessen water kopen. Ook in de minibar op uw kamer zijn deze aanwezig. Medicijnen, ook van westers fabricaat, zijn over het algemeen vrij verkrijgbaar en goedkoop.

 

Eten en drinken.
Het voedsel in de Filippijnen is van goede kwaliteit. Het ontbijt is meestal erg eenvoudig. Er zijn in de directe omgeving van ons resort diverse leuke eetgelegenheden waar U voor weinig geld goed kunt eten. Zowel ontbijt, lunch en diner. Bekijk en vergelijk de menu kaarten van de diverse restaurants. De prijzen van eten en drinken zijn voor onze begrippen erg laag.

 

Weer/watergegevens.
De temperatuur ligt tussen 27° en 35° Celsius. Door de gunstige liggen van onze stranden zijn er geen extreme warmte verschillen zoals deze op andere eilanden wel kunnen voorkomen.

(Klik hier voor info weer.)

 

De wind.
De wind waait altijd en beetje. Deze zorgt voor een leuke verkoeling. Let wel op dat U voldoende zonnebrandcrème meeneemt om verbrandingen te voorkomen. Door de zachte wind komt het zelden voor dat er niet gedoken kan worden. De golfslag is gering. Dus ideale duikomstandigheden.

 

Regen.
Zoals in geheel Azië komen op de Filippijnen ook de natte moessons voor. Het kan er dan er hard en veel regenen in korte tijd. Dus geen dagen achter elkaar zoals wij gewend zijn in Europa. Het zorgt soms zelfs voor enige verfrissing. De overlast van de natte moessons verschillen van plaats tot plaats op de Filippijnen. De ene streek heeft meer last van het water dan andere. Op Sabang Beach [Puerto Galera] is het droge seizoen van November tot mei, hetgeen niet wil zeggen dat er dan geen regen meer valt.

 

De watertemperatuur.
De watertemperatuur ligt tussen de 25° en 30° Celsius. Dus een prima duiktemperatuur. Ook op grotere diepte. U kunt dus duiken met een tropenpak of shorts. Onze pakken zijn nieuw mocht U niet beschikken over een tropenpak. U bent dus het gehele jaar welkom op ons resort.

 

Geld.
De nationale munt eenheid op de Filippijnen is "de Peso". De munt is vrij stabiel. U krijgt voor €. 1,00 tussen de 63 en 70 peso's. Bij money changers krijgt U meestal een betere wisselkoers dan op de banken. U kunt gewoon Nederlands geld meenemen. In de grotere steden, dus niet op onze beach, kunt U geld uit de pinautomaat halen. Uw pasje dient dan voorzien te zijn van het teken Cirrus of MasterCard.
 

Het gebruik van creditcard is mogelijk maar meestal worden hoge extra kosten in rekening gebracht. Dit tussen de 6 en 10 %. Geadviseerd wordt derhalve gewoon in peso's te betalen.
American express dollars cheques kunt U ook verzilveren. (geen Thomas Cook Traveler Cheques.)

Het salaris van een Filipino is zeer laag. Een fooi wordt daarom graag aanvaard. In de meeste restaurants wordt een service toeslag [charge] van 10% in rekening gebracht. Dit is belasting en de fooi. U bent vrij om de bedienden nog wat extra te geven.

 

Raadpleeg ook deze Philippine Travel pagina voor veel interessante links.